Українські прикордонники взяли участь у підсумковій зустрічі учасників мережі аналізу ризиків FRONTEX

НАЗАД
14 грудня 2019 14:00

Учора у Варшаві українські прикордонники взяли участь у підсумковій робочій зустрічі учасників мережі аналізу ризиків країн Східного партнерства. Захід відбувся в штаб-квартирі Європейського агентства прикордонної та берегової охорони FRONTEX.

Під час зустрічі експерти FRONTEX підбили підсумки співпраці між прикордонними відомствами країн-учасників мережі. Зокрема, акцентовано увагу на удосконаленні співпраці в рамках аналізу ризиків та обміну інформацією на східних кордонах Європейського Союзу з урахуванням реформування і розширення можливостей FRONTEX. Крім того, учасники заходу обговорили останні тенденції у сфері нелегальної міграції та основні напрямки співробітництва у 2020 році.

Підсумовуючи результати спільної роботи слід зазначити, що загроза нелегальної міграції залишатиметься актуальною і наступного року. За інформацією FRONTEX за 11 місяців 2019-го на зовнішніх кордонах ЄС затримано понад 124,5 тис. нелегальних мігрантів, а частка іноземців, затриманих на кордоні ЄС з Україною, складає менш одного відсотка. При цьому не виключається можливість переорієнтації та пошуку нових маршрутів переміщення мігрантів до ЄС у 2020 році.

Вже у січні наступного року Агентство FRONTEX спільно з аналітиками країн мережі розпочне підготовку щорічного звіту «Аналіз ризиків країн Східного партнерства 2020».

Варто нагадати, що саме щорічний аналітичний звіт є ключовим елементом у прийнятті управлінських рішень на зовнішніх кордонах ЄС, у тому числі й на кордонах з Україною.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси