Українські прикордонники ознайомились із передовими технологіями німецьких колег

НАЗАД
28 листопада 2017 12:11

Представники Держприкордонслужби України у німецькому місті Франкфурт-на-Майні в рамках навчального візиту ознайомились із практичними складовими іноземних колег.

З 13 по 17 листопада 2017 року представники Держприкордонслужби України у німецькому місті Франкфурт-на-Майні в рамках навчального візиту ознайомились із практичними складовими іноземних колег. У першу чергу це стосується системи отримання попередньої інформації про пасажирів, здійснення біометричного контролю у пунктах пропуску, правових і технічних аспектів прикордонних процедур.

У ході візиту українським прикордонникам були представлені основні завдання та повноваження Федеральної поліції Німеччини, зокрема регіонального офісу в Франкфурті-на-Майні. Саме він проводить в аеропорту міста постійну та послідовну роботу щодо вдосконалення технологій прикордонного контролю.

Іноземні колеги у першу чергу ставлять акценти на прискорення та повну автоматизацію процесу здійснення прикордонних перевірок за рахунок розвитку програмного забезпечення, зменшення кількості інспекторського складу на лінії здійснення прикордонного контролю. Крім того чимало зусиль спрямовано на виключення можливостей корупційного фактору, створення комфортних умов для подорожуючих та їх залучення до самостійного оформлення на кордоні.

Українських прикордонників ознайомили із перспективами розвитку аеропорту «Франкфурт-на-Майні» у 2019-2023 роках. Адже у зв’язку із запланованим відкриттям третього терміналу, збільшиться кількість рейсів і, ймовірно, аеропорт посяде перше місце у Європі. А отже пропускна спроможність аеропорту зросте до 80-85 мільйонів осіб.

Представники українського прикордонного відомства в рамках навчального візиту ознайомились з проектом «SMART BORDER PILOT», що у перекладі «Розумний кордон». Основна ідея його - інтеграція усіх існуючих баз даних Німеччини в єдину інформаційно-телекомунікаційну систему для її використання представниками Федеральної поліції Німеччини в системі забезпечення національної безпеки держави та здійснення якісного прикордонного контролю, у тому числі біометричного.

Крім того німецька сторона  представила  проекти  «EASY PASS»  - «Легке проходження прикордонного контролю», «E-Gates» - «Електронні ворота», продемонструвала практичне використання АВС-воріт, здійснення автоматичного інтерв’ювання іноземців та  програму реєстрації подорожуючих. 

У ході візиту до Експертно-криміналістичного центру регіонального офісу ФП Німеччини в аеропорту українській делегації продемонстрували практичне використання та можливості новітнього пристрою для зчитування паспортних документів  Reader Visotec 600 – основного технічного засобу паспортного контролю в аеропорту «Франкфурт-на-Майні».

Також відбулося ознайомлення з європейською інформаційною візовою  системою «VIS» - Visa Information System. А саме з її законодавчою  базою, порядком використання та можливостями.

Особливу увагу приділили новому підходу до забезпечення режимних заходів у пунктах пропуску через кордон – проекту «Автоматичне розпізнавання обличчя».

Представники Держприкордонслужби із задоволенням ознайомились із практичним досвідом іноземним колег та впроваджуватимуть ці знання у щоденну практику. Особливу увагу планують зосередити на опрацюванні законодавчої бази, розвитку нових технологій пропускних процедур, використанні сучасних технічних засобів та розробок програмного забезпечення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси