У представництві ЄС в Україні обговорили управління міграційними процесами в Україні

НАЗАД
25 сiчня 2018 10:24

Учора в представництві ЄС в Україні за участі представників Міжнародної організації з міграції, Державної прикордонної служби України та Державної міграційної служби України відбулося засідання керівного комітету проекту «Підтримка управління міграційними

Учора в представництві ЄС в Україні за участі представників Міжнародної організації з міграції, Державної прикордонної служби України та Державної міграційної служби України відбулося засідання керівного комітету проекту «Підтримка управління міграційними процесами в Україні».

Зазначимо, що метою реалізації цього проекту є приведення української системи керування міграційними процесами та роботи з шукачами притулку у відповідність до європейських та міжнародних стандартів і кращих практик, зокрема шляхом розбудови інституційних і технічних спроможностей та розгортання Інтегрованої системи управління міграційною інформацією (ІСУМІ) для забезпечення роботи міграційних органів.

Начальник управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції Олександр Панченко, який був присутнім на засіданні, висловив щиру подяку за спільну роботу та зауважив, що цей проект, який триває вже майже 3 роки, набрав потужних обертів і вже має, як в Державній прикордонній службі, так і в державі в цілому, певні проміжні результати з покращення міграційних процесів.

Варто зазначити, що за роки співпраці значно оновлено та модернізовано інституційні і технічні спроможності, а роботу пунктів пропуску переведено на новий високий рівень, який відповідає міжнародним стандартам.

Так, починаючи з 2015 року 157 пунктів пропуску обладнано планшетними рідерами, які зчитують інформацію з усіх паспортів, які виготовлені за міжнародними стандартами, а це закордонні паспорти, в тому числі біометричні, ІD-картки, технічні паспорти на автомобілі, водійські посвідчення. 126 пунктів пропуску підключено до баз даних Інтерполу, що в свою чергу з серпня 2015 року дозволило реалізувати майже 3 тис. спрацювань баз Інтерполу.

Крім того, з серпня 2017 року система прикордонного відомства «Гарт-1П» автоматично підраховує кількість дозволених діб перебування іноземців та ОБГ в Україні. За цей час виявлено близько 6000 випадків перевищення дозволених термінів перебування. 

Загалом згідно з оцінками європейських експертів команди «TWINNING» система автоматизації прикордонного контролю Держприкордонслужби України на сьогодні є досить сучасною та може бути інтегрована до аналогічних європейських систем.

Варто зауважити, що за період реалізації цього проекту Держприкордонслужбою, окрім майже 30 комплектів серверного устаткування, отримано обладнання для п'яти прикордонних загонів, а військовослужбовці пройшли відповідне навчаннях. Окремо експерти МОМ мали змогу ознайомитися з роботою інформаційно-телекомунікаційних систем  Держприкордонслужби в центральному апараті та Окремому контрольно-пропускному пункті «Київ» та обговорити подальші кроки співпраці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси