У підрозділах прикордонного відомства капелани освятили паски та помолилися за мир

НАЗАД
28 квiтня 2019 10:10

Святкові молитви та освячення пасок проводять капелани у підрозділах безпосереднього несення служби та навчальних закладах Держприкордонслужби.

Оскільки основне завдання військовослужбовців – постійно охороняти нашу країну та український народ, прикордонникам, як і військовикам інших структурних підрозділів, не завжди виходить перебувати на свята зі своїми сім’ями та відвідати церкви. Тому на територіях багатьох військових підрозділів є каплички, куди можна прийти та разом з капеланами помолитися й попросити здоров’я собі і своїм близьким.

Сьогодні, у День Святого Воскресіння, святкові молитви та освячення пасок проводять капелани у підрозділах безпосереднього несення служби та навчальних закладах Держприкордонслужби. Разом з прикордонниками капелани моляться за мир в Україні та освячують паски і святкові кошики. Крім того, вже доброю традицією стала і передача до всіх підрозділів служби благодатного вогню, що доставляється за допомогою небайдужих громадян.

Як і в попередні роки, святкові літургії капелани проводять у військових частинах, навчальних та лікувальних закладах прикордонного відомства, заході, півдні та півночі, а також у місцях несення служби, в тому числі і  на сході нашої країни – в зоні проведення ООС.

Так, наприклад, до Лисичанського прикордонного загону, що діє у складі Об’єднаних сил, завітав єпископ Теодор Мартинюк із Тернопільщини. Він освятив паски, провів спільний молебень та привітав персонал прикордонного загону із Воскресінням Господнім. Під час наставницької проповіді отець передав слава подяки від усієї України та зауважив: «Ви робите велику справу, ви є опорою нашого народу, надією міцних кордонів України. Ми, там в тилу, кожного дня за вас молимося, тому що те, що ви робите для нас, є неоціненним і, мабуть, справжня цінність вашої роботи є захист державних рубежів від ворожої агресії».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси