У Словаччині відбулась робоча зустріч Головних прикордонних Уповноважених України та Словацької Республіки

НАЗАД
07 червня 2018 08:50

Петро Цигикал та Ладіслав Чемі відмітили, що несення служби спільними патрулями на українсько-словацькому державному кордоні є ефективним інструментом запобігання нелегальній міграції та дієво допомагає в протидії транскордонній злочинній діяльності.

Учора в Братиславі відбулася робоча зустріч Головних прикордонних Уповноважених України та Словацької Республіки, під час якої Голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Петро Цигикал та Головний Прикордонний Уповноважений Словацької Республіки полковник Ладіслав Чемі обговорили обстановку на українсько-словацькому державному кордоні, функціонування пунктів пропуску та стан й перспективи подальшого розвитку співробітництва між прикордонними відомствами.

Зокрема керівники прикордонних відомств констатували, що основними загрозами на спільному державному кордоні й надалі залишаються організована нелегальна міграція та контрабанда товарів, особливо тютюнових виробів, як на «зеленій» ділянці державного кордону, в тому числі з використанням низько літаючих апаратів або сплавом по прикордонних водоймах, так і в пунктах пропуску. 

Крім того, сторони акцентували увагу на можливому розвитку легальної та нелегальної міграції на території обох держав у контексті загальної міграційної обстановки та відмітили, що нелегальна міграція несе ризик для безпеки як в європейському, так і глобальному вимірі. Високопосадовці підкреслили необхідність продовження активної співпраці щодо запобігання та протидії цьому негативному явищу шляхом активної співпраці оперативних підрозділів у боротьбі із незаконним переправленням осіб, торгівлею людьми, викритті та протидії іншим видам транскордонної злочинної діяльності.

Петро Цигикал та Ладіслав Чемі відмітили, що несення служби спільними патрулями на українсько-словацькому державному кордоні є ефективним інструментом запобігання нелегальній міграції та дієво допомагає в протидії транскордонній злочинній діяльності. Так, у 2017 році проведено 189 спільних  патрулювань українсько-словацького державного кордону.

А для підвищення фахової підготовки осіб, які залучаються до спільного патрулювання, Сторони домовились проводити спеціальні стажування персоналу для несення служби в спільних нарядах на українсько-словацькому державному кордоні.

Очільники прикордонних відомств також відмітили ефективну роботу експертів у форматі зустрічей українсько-словацької урядової делегації з питань запровадження спільного контролю та домовились у найкоротші терміни обмінятись кінцевими версіями Угоди про спільний контроль.

По завершенню заходу Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал та Головний Прикордонний Уповноважений Словацької Республіки Ладіслав Чемі підписали План розвитку співпраці між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Бюро Прикордонної поліції та поліції у справах іноземців Президії Поліцейського корпусу на 2019 – 2020 роки й домовились про наступне засідання, що відбудеться на території України у наступному році.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси