У Празі відбулось засідання експертів з міграційної політики

НАЗАД
18 грудня 2018 13:45

Представники Адміністрації Держприкордонслужби та міграційної служби взяли участь у щорічному засіданні Старших посадових осіб Празького процесу в реалізації міграційної політики.

Представники Адміністрації Держприкордонслужби та міграційної служби взяли участь у щорічному засіданні Старших посадових осіб Празького процесу – платформі, що забезпечує експертний діалог з питань міграції та міграційного співробітництва країн ЄС, Шенгенської угоди, Східного партнерства, Західних Балкан, Центральної Азії та Туреччини. Символічно, що захід проходив 17–18 грудня, у дні відзначення Міжнародного дня мігранта.

Під час зустрічі учасники засідання дали оцінку стану реалізації проведених у 2018 році заходів у сфері міграції та обговорили досягнення держав – учасниць Празького процесу в реалізації міграційної політики.

Під час дискусії міжнародні експерти відзначили суттєвий успіх України після першого року візової лібералізації з ЄС, який посприяв проведенню комплексних реформ у безпековій сфері, посиленню співробітництва щодо інтегрованого управління кордонами, розвитку транспортної й туристичної інфраструктури та покращенню іміджу України.

Наприкінці засідання учасники визначили подальші плани щодо співпраці у 2019 році, зокрема у сферах управління кордонами, реадмісії та повернення нелегальних мігрантів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси