У Херсоні відшукали зрадника

НАЗАД
26 червня 2023 14:01

Військовослужбовець Херсонського прикордонного загону під час окупації залишився у місті та влаштувався на службу оперуповноваженим незаконно створеного правоохоронного органу ворога.

Спільна міжвідомча група у складі офіцерів внутрішньої та власної безпеки по 79 загону ГВВВБ «Південь» Держприкордонслужби, Служби безпеки України, слідчих Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону в рамках відповідного кримінального провадження повідомила про підозру та затримала військовослужбовця 79 прикордонного загону.

Як з’ясували правоохоронці, молодший сержант 1998 р.н., радо зустрів окупантів та з власної ініціативи запропонував свої послуги, добровільно посівши посаду «оперуполномоченого оперативного отдела» у новоствореному незаконному правоохоронному органі окупантів «ИК «Северная исправительная колония (№ 90)» Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области». Що саме входило до переліку посадових обов’язків зрадника – з’ясує слідство, однак відповідальності за свій злочин йому вже не уникнути.

Наразі проведено санкціоновані обшуки за адресами проживання фігуранта кримінального провадження у Миколаєві та Херсоні. Міжвідомча група виявила та вилучила мобільний телефон, який використовувався для співпраці з окупантами, а також чималу суму готівки у гривні та доларах США, в які спритник конвертував зароблені в окупантів рублі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси