У Дніпрі рідним загиблих прикордонників вручили ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня

НАЗАД
30 серпня 2023 11:39

Рідним і близьким героїв Попова Артема та Александрова Віктора, які загинули, захищаючи Україну від російських загарбників вручили Державні нагороди днями на Краснопільському кладовищі міста Дніпро.

Попов Артем Миколайович народився на Луганщині. Протягом служби в підрозділах ЗСУ брав участь у проведені АТО на Донеччині. Мав позивний «Біджо». У 2019 році Артем долучився до лав Держприкордонслужби та проходив службу в Луганському прикордонному загоні ім. Героя України полковника Євгенія Пікуса.

«Він завжди прагнув захищати свій дім, родину. Мріяв підняти український прапор над своїм рідним містом Лисичанськ», - пригадує дружина захисника Дар’я.

7 січня 2023 року підрозділ Артема проводив штурмові дії з відновлення втрачених позицій на Бахмутському напрямку. У результаті мінометного обстрілу противником, Артем отримав поранення несумісні з життям.

 

Александров Віктор був уродженцем міста Дніпро. Захисник також проходив службу в ЗСУ, згодом повернувся до рідного дому. Довгий час працював водієм вантажного автомобіля. Побував у всіх куточках нашої країни.

«Батько завжди хотів жити десь далеко на хуторі, мати велике господарство, ставочок… Казав: а що ще потрібно для спокійного життя?» - пригадує син Дмитро.

Але життя для Віктора приготувало інші плани. Широкомасштабна війна, розв’язана рф, не залишила його осторонь і у квітні 2023 року Віктор стає військовослужбовцем Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса. «Джексон», саме такий обрали позивний Віктору побратими після того, як він придбав собі автомобіль і завжди промовляв знамениту фразу: «Такий тільки у мене й у Майкла Джексона».

Після підготовки в навчальних закладах ДПСУ, підрозділ «Джексона» вирушив в Донецьку область для виконання бойових завдань в населеному пункті Святогірськ. Згодом підрозділ був перекинутий на північний кордон, далі – на Бахмутський напрямок. Загинув відважний прикордонник 6 січня 2023 року від отриманих поранень в результаті обстрілу ворожою артилерією.

Указом Президента України Артем та Віктор посмертно нагороджені орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Вічна слава оборонцям державних рубежів… Героям Слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси