У Держприкордонслужбу прибули молоді офіцери - вертольотчики, які вже тренуються та чекають на прибуття «французьких пташок»

НАЗАД
09 листопада 2021 14:01

Днями до авіаційних підрозділів Держприкордонслужби прибуло семеро молодших офіцерів – випускників Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба.

Що цікаво, це перше поповнення лав відомства випускниками-льотчиками з цього вишу впродовж останніх 16 років.

Наразі лейтенантів призначено на первинні офіцерські посади льотного складу. Вони будуть опановувати авіаційну техніку, зокрема новітні вертольоти H125.

Нагадаємо, що в рамках міжурядової угоди України і Франції для єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту на озброєнні Держприкордонслужби наразі знаходиться 2 гелікоптери Airbus H125, чергові «ластівки» від французької компанії Airbus Helicopter мають прибути до кінця поточного року.

Також зауважимо, що у листопаді 2019 року на базі заводу-виробника у Франції пройшли навчання авіаційні фахівці авіаційних підрозділів Держприкордонслужби, тож із перших днів експлуатації гелікоптери належно доглянуті та вчасно отримують потрібне технічне обслуговування. Окрім того, згідно з умовами міжурядової угоди, на базі виробника та із залученням французьких інструкторів в Україні та Франції підготовку також пройшли пілоти Держприкордонслужби. Сьогодні частина льотного складу прикордонного відомства уже є сертифікованими інструкторами та передають досвід експлуатації Airbus H125 своїм колегам, зокрема новоприбулим випускникам авіаційного вишу.

Варто зазначити, що льотний та технічний склад авіаційних підрозділів Держприкордонслужби постійно вдосконалює свої майстерність пілотувати та утримувати нові вертольоти. Також нагадаємо, що цього року прикордонні екіпажі завершили гірську підготовку, яка проходила, в тому числі над найвищою вершиною України – Говерлою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси