Тренінг з удосконалення навичок з перевірки документів за участю європейських експертів відбувся в Східному регіональному управлінні

НАЗАД
16 березня 2018 10:54

Впродовж цього тижня на базі відділів прикордонної служби «Харків-аеропорт» та «Дергачі» Харківського прикордонного загону відбувся практичний тренінг з удосконалення навичок з перевірки документів для інспекторів прикордонної служби, які залучаються для

Впродовж цього тижня на базі відділів прикордонної служби «Харків-аеропорт» та «Дергачі» Харківського прикордонного загону відбувся практичний тренінг з удосконалення навичок з перевірки документів для інспекторів прикордонної служби, які залучаються для паспортної роботи. У навчанні взяли участь понад 70 співробітників Харківського, Луганського та Сумського загонів.

Варто зазначити, що тренінг організовано в рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу TWINNING «Підтримка Держприкордонслужби України в подальшому запровадженні принципів інтегрованого управління кордонами». Європейські експерти проекту з Німеччини, Латвії та Польщі ознайомили інспекторів із зразками паспортних документів країн ЄС, елементами технічного захисту та хитрощами, до яких вдаються шахраї, які виготовлюють підроблені паспортні, технічні документи на автомобілі та візові етикетки. Також експерти привезли з собою новітні технічні засоби прикордонного контролю, оснащені найсучаснішим обладнанням для виявлення підробок, якими користуються європейські прикордонні служби.

Другим етапом тренінгу стали практичні заняття, на яких фахівці з прикордонного контролю мали змогу дослідити надані документи та на практиці відрізнити справжні від підробок.

За результатами тренінгу кожен учасник отримав сертифікат, а кращих з фахівців найближчим часом чекає подорож до європейських країн для удосконалення отриманих знань.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси