Співробітники Держприкордонслужби взяли участь у нараді з питань ґендерної політики

НАЗАД
23 липня 2019 16:48

Сьогодні під головуванням радниці Міністра внутрішніх справ України з ґендерних питань Вікторії Арнаутової відбулася робоча нарада щодо інтеграції ґендерної політики.

У заході, що відбувся в МВС України взяли участь помічники, радники та представники структурних підрозділів відповідного напрямку центральних органів виконавчої влади. Серед яких – співробітники Держприкордонслужби, Національної гвардії, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної міграційної служби.

 Під час наради учасники обговорили існуючий сьогодні стан справ з реалізації ґендерної політики в кожному відомстві. Зокрема проблемні питання, загрози та виклики щодо забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок, перспективи інтегрування ґендерного компоненту в усі сфери діяльності служб.

Пані Вікторія наголосила усім присутнім на обов’язковій участі та проведенні тренінгів з питань ґендерної рівності для всіх працівників служб та відомств, а особливо їх керівного складу, що значно підвищить рівень обізнаності персоналу у зазначеному напрямку.

 Крім цього, учасники наради торкнулися питань розвитку ґендерної політики з призначенням відповідальних осіб у регіонах, внесення до функціональних обов’язків керівників усіх ланок відповідних пунктів щодо сприяння забезпечення реалізації дотримання рівних прав та можливостей. А також розробки та ведення статистичної звітності, проведення ґендерно-правової експертизи нормативних документів та аналізу державних програм із залученням експертів Ґендерно-орієнтованого бюджетування.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси