«Сі Бриз-2019». У Чорноморському регіоні розпочались багатонаціональні навчання

НАЗАД
01 липня 2019 14:04

Сьогодні, 1 липня, в Україні стартували багатонаціональні навчання «Сі Бриз-2019». Традиційно вони проходять на морі, суші, повітрі та під водою.

«Спроби північного сусіда сплутати карти раптовим закриттям району плавання – не злякають багатонаціональний штаб. Ми сприйняли це як додатковий виклик і готові адекватно протидіяти. Наразі маневри територіально переплановані, і відбудуться за задумом штабу навчань».

Із таким словами відкриваючи навчання звернувся Командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко.

Варто зазначити, що цьогоріч справжньою новацією навчань стане відпрацювання річкового елементу. За легендою навчань ворожі елементи намагатимуться заблокувати вихід до моря із річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечити супроводження транспортних цивільних суден через гирло Дунаю до Чорного моря. В цьому навчальному елементі будуть задіяні виключно сили  Морської охорони Держприкордонслужби.

«Нові виклики – це саме те, чому ми вчимося протидіяти у злагодженій команді багатонаціональних сил. Тому, як би нам не створювали перепони недружні сили, ми маємо свою відповідь-девіз: “разом ми сильніші”», - зазначив керівник навчань від американської сторони Метью Леман.

У морському компоненті в ході навчань учасники проводитимуть  артилерійські стрільби, висадки оглядових груп, а також удосконалення взаємодії спеціальних підрозділів. В спеціалізованих водолазних тренінгах вперше візьмуть участь представники підрозділу Держприкордонслужби «ДОЗОР», які мають відповідну спеціалізацію.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси