Щоб перетнути кордон, двоє чоловіків «докупили» сина та доньку

НАЗАД
23 сiчня 2023 15:23

«Липових» багатодітних чоловіків викрили прикордонники Чернівецького загону на Буковині.

Учора надвечір в пункті пропуску «Порубне» прикордонники затримали 37-річного мешканця Харківської області. Під час проходження паспортного контролю чоловік зазначив, що є багатодітним батьком, надавши три свідоцтва про народження дітей. В результаті поглибленого вивчення документів охоронці кордону виявили ознаки підробки одного зі свідоцтв про народження, виданого на ім’я дівчинки. Чоловік зізнався, що незаконно придбав документ через Інтернет. Та, аби все ж таки перетнути кордон, запропонував прикордонникам 500 доларів США. Від такої пропозиції прикордонний наряд відмовився.

Іншого «багатодітного татуся», мешканця Тернопільської області, виявили прикордонники у пункті пропуску «Красноїльськ». 42-річний чоловік зізнався, що з метою виїзду за кордон, «докупив» 3-річного сина, підробивши свідоцтво про на народження.

В обох випадках на місце події викликали співробітників Національної поліції. У діях  правопорушників вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Крім того, одному із затриманих доведеться відповідати за ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси