ЄС посилює спроможності Держприкордонслужби України в питаннях спостереження за кордоном

НАЗАД
20 вересня 2022 14:40

Європейський Союз передав Державній прикордонній службі України (ДПСУ) тепловізійне обладнання для спостереження за кордоном на загальну суму у майже 500 тис. євро.

Надходження технічної допомоги стало можливим завдяки успішній реалізації проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)».

«Поки прикордонники в прямому сенсі боронять межі держави від неспровокованої та невиправданої агресії російської федерації проти України, до традиційних вразливостей кордону додаються нові та гібридні загрози. За допомогою наданого обладнання Державна прикордонна служба України зможе краще протидіяти цим загрозам і забезпечити покриття ще частини найбільш вразливих ділянок. Європейський Союз підтримував і підтримуватиме ДПСУ заради нашої спільної безпеки», – підкреслив Ксав'є Камю, Керівник відділу Належного врядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні.

Разом із постачанням зазначеного спеціалізованого обладнання, допомога ЄС суб’єктам інтегрованого управління кордонами (ІУК) в межах проєкту EU4IBM вже перевищила загальну суму понад 1,5 млн євро та забезпечила надання широкого спектру необхідної підтримки, яка дозволяє персоналу прикордонного відомства ефективніше виконувати завдання з охорони кордону та реагувати на нові ризики.

Як зазначив Керівник проєкту EU4IBM Арунас Адоменас, Інтегроване управління кордонами стосується не лише процесів та механізмів, які мають бути налагоджені у кращий, скоординований і цілісний спосіб, а й сучасних та ефективних технічних засобів, які допомагають у виконанні щоденних завдань і покращують загальну ефективність.

З 2020 року проєкт EU4IBM надає всебічну підтримку суб’єктам ІУК в Україні та фокусується зокрема на полегшенні та просуванні внутрішнього та міжвідомчого співробітництва, обміні даними та транскордонному співробітництві, вдосконаленні внутрішніх та міжвідомчих робочих процесів. Метою цієї роботи є допомога у повноцінному впровадженні Україною європейського підходу до інтегрованого управління кордонами. Після початку повномасштабної російської агресії проти України проєкт забезпечив деякі з основних потреб ДПСУ та Держмитслужби, зокрема здійснив окремі поставки, важливі для виконання суб’єктами ІУК своїх функцій в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, що проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», який фінансується Європейським Союзом та втілюється Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD), спрямований на підтримку впровадження реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики Європейського Союзу в межах Стратегії інтегрованого управління кордонами України, ухваленої Кабінетом Міністрів України 24 липня 2019 року. Проєкт триває з грудня 2019 р. до грудня 2022 р.

Висловлюємо вдячність за надану міжнародну технічну допомогу.

Разом до перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси