Радниця міністра внутрішніх справ України з ґендерних питань Вікторія Арнаутова побувала у прикордонних підрозділах, що діють у складі ООС

НАЗАД
07 червня 2019 14:21

У підрозділах Донецько-Луганського регіонального управління, що діють у складі Об'єднаних сил, побувала радницям міністра внутрішніх справ України з ґендерних питань Вікторія Арнаутова.

У підрозділах Донецько-Луганського регіонального управління, зокрема у Донецькому прикордонному загоні та Маріупольському загоні морської охорони, що діють у складі Об'єднаних сил, побувала радницям міністра внутрішніх справ України з ґендерних питань Вікторія Арнаутова.

Під час зустрічі з прикордонниками були обговорені важливі питання ґендерної освіченості, розуміння важливості кроків у подоланні нерівності між чоловіками та жінками також і у військовій сфері. Радниця міністра МВС зауважила, що участь жінки в усіх сферах життя, в тому числі - військовій та політичній, є вкрай важливою  та актуальною, а в Державній прикордонній службі є чітка позиція щодо ґендерної рівності в досягненні будь-яких кар'єрних вершин.

Також Вікторія Арнаутова разом з іншими експертками та експертами з питань ґендеру, прикордонницями та представницями різних суспільно-важливих галузей м. Маріуполь та області взяли участь в Українському жіночому конґресі. Пані Вікторія наголосила: «Жінки стали видимими, відкритими стали практично всі посади для жінок», а також зазначила, що зараз найбільше жінок (в тому числі на керівних посадах) саме в ДПСУ, їх кількість складає 26%.

Серед спікерів заходу - депутатки і депутати, яких хвилює ґендерне питання, суспільні діячки і діячі, громадські активісти. Найважливішою, звісно, для представниць Донецько-Луганського регіонального управління - офіцерок Держприкордонслужби стала дискусійна платформа «Жінки у політиці та сфері безпеки і оборони», в рамках якої підіймалися питання жінок в системі армійського управління, що нині також на часі.

Як зазначила помічниця начальника Донецького прикордонного загону Валерія Карпиленко: «Керувати особовим складом може офіцер чи офіцерка, незалежно від статі - основними є особисті якості, серед яких психологічна та фізична витривалість, професіоналізм та досвід. ДПСУ дає можливість зростати і в напрямку керування кадрами не лише на мирній території, а й в зоні ООС, адже неважливо жінка ти чи чоловік - важливо - чи гідний ти офіцер або офіцерка».

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси