Протидія повітряним каналам контрабанди. Підсумки 2020-го.

НАЗАД
07 сiчня 2021 15:32

Правоохоронцям вдалося виявити, затримати, знешкодити та вилучити 9 пілотованих літальних апаратів та 13 безпілотників різного формату

Дедалі більше клопоту прикордонникам завдають зловмисники, які обирають для свого збагачення повітряний шлях незаконного переміщення підакцизних товарів. Розвиток технологій дозволяє істотно зменшити витрати на саму техніку, а її використання не потребує особливих інвестицій у навчання.

Прикордонники уважно пильнують повітряний простір над лінією державного кордону, більше того – активно протидіють спробам незаконного переміщення підакцизів повітрям.

Так, за минулий рік правоохоронцям вдалося виявити, затримати, знешкодити та вилучити 9 пілотованих літальних апаратів та 13 безпілотників різного формату.

Як зауважив Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко у одному із нещодавніх інтерв’ю українським ЗМІ – люди ризикують життям, щоб перекинути кілька коробів цигарок і заробити кошти, ситуація дуже кричуща. Разом з тим очільник прикордонного відомства звернув увагу і на непоодинокі випадки, коли пілоти розбиваються.

За перший тиждень 2021-го охоронці кордону не спостерігали активності безпілотників та малих літальних апаратів над кордоном, однак прикордонники не втрачають пильності. Тож евентуальним правопорушникам краще й надалі утримуватися від протиправних дій, адже відповідальність за них – лише справа часу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси