Прикордонники зупинили на кордоні поляка з радіоактивними авіаційними годинниками та двох порушників

НАЗАД
21 вересня 2018 10:23

Авіаційні годинники, радіаційний фон яких перевищував норму, намагався перенести іноземець через кордон.

Учора на пішому переході в пункті пропуску «Шегині», що на українсько-польському кордоні, відбулось спрацювання спеціального комплексу радіаційного контролю. Як з’ясувалось, в особистих речах один із подорожуючих – громадянин Польщі 1978 року народження, намагався перенести через кордон три авіаційні годинники.

Прикордонники Мостиського загону негайно повідомили про виявлення годинників працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та інспектора екологічної служби в пункті пропуску. Предмети вилучено встановленим порядком.

Крім того, на «зеленій» ділянці кордону впродовж минулої доби співробітники відділу «Шегині» затримали двох чоловіків, які пішки поза контролем намагались перейти кордон. Інформацію про порушників надали прикордонникам місцеві жителі. Затриманими виявились громадяни України та Польщі. Обидва будуть нести відповідальність за спробу незаконного перетинання державного кордону. Іноземця, після рішення суду, передадуть польським колегам на виконання угоди про реадмісію осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси