Прикордонники зі складу Об’єднаних сил виявили п’ятьох порушників правил самоізоляції

НАЗАД
25 червня 2020 12:26

Співробітники Нацполіції на виявлених порушників склали протоколи за ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, учора в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» під час здійснення  контрольних операцій було виявлено трьох осіб, які порушили правила карантину. Вони зобов'зались самоізолюватися 18, 20 та 23 червня та намагались виїхати до тимчасово окупованої території 24 червня цього року, що значно раніше встановленого терміну самоізоляції.

Ще двох таких подорожувальників-порушників, які прямували до Російської Федерації, виявили у пункті пропуску «Мілове». Один із них не добув тринадцять діб, інший – п’ять до закінчення встановленого терміну самоізоляції.

Співробітники Нацполіції на виявлених порушників склали протоколи за ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зауважимо, що КУпАП 17.03.2020 доповнено статтею 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей», яка передбачає, зокрема, за порушення правил самоізоляції, накладення штрафу від 17 до 34 тисяч гривень.

Також нагадуємо, що Постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 480 внесено зміни у «Порядок в’їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій», а також у «Порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї». Згідно із зазначеними змінами, уповноважені службові особи Держприкордонслужби відмовляють у пропуску під час виїзду з тимчасово окупованих територій особі, яка не надала згоду на самоізоляцію з використанням єдиного електронного сервісу “Дій вдома”.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси