Прикордонники взяли участь у десятому засіданні Керівного комітету проекту IMMIS

НАЗАД
17 жовтня 2019 10:32

У Києві відбулося десяте засідання Керівного комітету проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні».

У Києві відбулося десяте засідання Керівного комітету проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні» (далі IMMIS), фінансування якого здійснює ЄС, а реалізацію - представництво Міжнародної організації з міграції (далі МОМ) в Україні.

У засіданні взяли участь представники МОМ, Представництва ЄС в Україні, Європейської Комісії, УВКБ ООН, Державної прикордонної служби України, МЗС, Державної міграційної служби, Нацполіції, Держслужби спецзв'язку та захисту інформації України.

Метою проекту IMMIS є приведення української системи керування міграційними процесами та роботи з шукачами притулку у відповідність до європейських та міжнародних стандартів, зокрема, шляхом розбудови інституційних і технічних спроможностей та розгортання Інтегрованої системи управління міграційною інформацією для забезпечення роботи міграційних органів.

Перед присутніми виступив менеджер проекту IMMIS Марк Річмонд, який проінформував про стан реалізації завдань за проектом, прогрес у його реалізації та реалістичні перспективи досягнення раніше окреслених цілей.

Також сторони мали змогу обговорити результати імплементації проекту, зокрема актуальний стан впровадження кожного з компонентів проекту та подальші плани щодо його реалізації.

Радник групи підтримки України від Єврокомісії доктор Франк Пол висловив необхідність візуалізації проекту та висвітлення його реалізації у ЗМІ. Серед іншого ефективними він назвав підготовку інформаційних відеоматеріалів, які готувала та поширювала Держприкордонслужба України.

Директор департаменту охорони державного кордону Леонід Баран зазначив, що прикордонне відомство повноцінно бере участь у реалізації двох основних компонентів проекту. Перший з них – це аналіз та удосконалення бізнес-процесів у сфері міграційного менеджменту. В його рамках прикордонне відомство отримало від експертів рекомендований перелік заходів. Директор департаменту охорони державного кордону запевнив, що в Адміністрації Держприкордонслужби створено механізм управління змінами, за допомогою якого відомство планує впроваджувати отримані рекомендації.

Другий компонент проекту, в якому бере участь Держприкордонслужба – це розвиток ІТ-складової для покращення управління міграційними процесами. Її реалізація має дозволити відслідковувати мігрантів від моменту в’їзду в Україну – до виїзду, чи зміни статусу в середині країни. У цьому контексті служба має амбітні плани. Вони стосуються технічної адаптації засобів автоматизованого прикордонного контролю, модернізації електронних баз даних і систем обробки інформації та навіть тестової технології розпізнавання облич.

 Прикордонники висловили задоволення ходом реалізації проекту та, у зв’язку з тим, що багато ініціатив знаходяться у активній фазі реалізації, підтримали позицію ЄС щодо продовження проекту ІММІС.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси