Прикордонники на Одещині виявили вісьмох «незаконних туристів»

НАЗАД
24 липня 2024 12:00

У ході реалізації оперативної інформації прикордонники Подільського загону викрили групу осіб, які намагались незаконно перетнути державний кордон

Двох водіїв та шістьох їхніх пасажирів охоронці держрубежу зупинили в Подільському районі, неподалік від кордону з Придністровським регіоном Молдови.

Як з’ясувалося, водії діяли за чіткими вказівками організатора – адміністратора телеграм-каналу, який координував незаконну операцію. За свої послуги з доставки водії мали заробити по 7 тисяч гривень з кожного пасажира. А організатор, у разі вдалої оборудки, мав отримати від 130 до 150 тисяч гривень з «клієнта».

Однак, вояж передчасно завершився за декілька кілометрів до кордону. Усіх учасників незаконного трансферу затримали.

Наразі вирішується питання щодо вручення керманичам підозр про вчинення кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 КК України. Стосовно ж шістьох їхніх пасажирів складено протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП, їхню долю вирішить суд.

Затримання проводили оперативники Подільського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси