Прикордонниця Анна Максименко виборола «золото» на чемпіонаті Європи з фехтування

НАЗАД
26 лютого 2024 15:29

Працівник спортивної команди ДПСУ ­– 16-річна львів'янка Анна Максименко, виборола золоту нагороду на чемпіонаті Європи з фехтування серед кадетів та юніорів, що стартував в італійському Неаполі.

Прикордонниця   стала найкращою в особистих змаганнях шпажисток. Спортсменка дуже впевнено вийшла з групового раунду лідером відбору. Далі майбутня чемпіонка виграла шість поєдинків у плей-оф, з яких останні три одним уколом. Зокрема у фіналі, поступаючись більшу частину зустрічі, вона вирвала перемогу в іспанки Люсії Абахо Сальседо (15:14).

Крім того, Анна Максименко у складі збірної команди України з фехтування на шпагах виборола звання чемпіонки Європи 2024 року (серед кадетів). Змагання відбулися 25 лютого в італійському Неаполі. На шляху до чемпіонства наші спортсменки перемогли збірні Словаччини (45:18) та Чехії (45:24). А у півфіналі з рахунком 45:30 здолали суперниць з Естонії. У фіналі команда українських спортсменок – Емілі Конрад, Анна Максименко, Марія Середа і Аліна Дмитрук, у боротьбі за «золото» перемогли команду Польщі (45:35).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси