Прикордонні аналітики України та Румунії проаналізували загрози на спільному кордоні

НАЗАД
17 квiтня 2019 14:25

Сьогодні в м. Сігет Мармацієй, Румунія, завершилася дводенна зустріч українських та румунських аналітиків з оцінки загроз на спільному кордоні.

Під час зустрічі українські та румунські аналітики проаналізували обстановку на спільній ділянці державного кордону в минулому році та спрогнозували її розвиток на найближчий період.

Варто зазначити, що актуальними ризиками на українсько-румунському кордоні залишаються - незаконне переміщення сигарет та нелегальна міграція. Водночас існує висока ймовірність щодо проявів інших транскордонних злочинів, зокрема - контрабанди наркотичних речовин та проявів терористичних загроз.

Крім того,  учасники зустрічі обговорили стан інформаційної взаємодії та можливості її удосконалення згідно з досягнутих домовленостей.

Варто зазначити, що Державна прикордонна служба України активно впроваджує в службову діяльність кращі європейські практики інтегрованого управління кордонами, невід’ємною частиною якого є спільний аналіз загроз з партнерськими прикордонними відомствами країн ЄС, а також Республікою Білорусь та Республікою  Молдова.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси