Понад 400 виявлених підробок документів та контрабандних товарів на майже 100 млн грн. Звітують прикордонники Чернівецького загону

НАЗАД
23 грудня 2022 16:37

На Буковині у пунктах пропуску охоронці рубежу виявили понад 400 громадян з підробленими документами та затримали контрабандних товарів на суму майже 100 мільйонів гривень.

Про ситуацію у пунктах пропуску та результати протидії протиправній діяльності на кордоні з Румунією та Молдовою у межах Чернівецької області розповів начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Чернівецького загону підполковник В’ячеслав Криворучко.

Він зазначив, що з перших днів повномасштабного вторгнення та запровадження в Україні воєнного стану навантаження на персонал у пунктах пропуску на кордоні з Румунією та Молдовою значно зросло. Пасажиро-транспортний потік у пункті пропуску «Порубне» зріс у декілька разів. Прикордонники у взаємодії з румунськими та молдовськими колегами вживали усіх заходів задля забезпечення безперебійного пропуску громадян через кордон. Так у 2022 році у пунктах пропуску оформлено 2 млн. 835 тисяч осіб та 886 тисяч транспортних засобів (2021рік – 1 млн.620 тисяч осіб та 582 тисячі транспортних засобів).

Впродовж минулого року прикордонники Чернівецького загону активно протидіяли протиправній діяльності у пунктах пропуску. У звітному періоді охоронці кордону виявили 426 осіб, які використовували документи з ознаками підробки з метою незаконного перетину держрубежу. З них 321 особа – чоловіки призовного віку, яким під час дії правового режиму воєнного стану обмежено право виїзду з України. Відмовлено у пропуску через кордон з різних причин 3628 особам. З них 2791 – громадяни України, 837 – громадяни інших країн.

Особлива увага під час здійснення паспортного контролю зверталася на таку категорію громадян, як діти. Цього року попереджено 3 випадки незаконного вивозу з України 4-х дітей. Особливого резонансу набув випадок, коли двоє громадян Китаю намагались вивезти двох немовлят без документів до Румунії. Під час перевірочних заходів встановлено, що напередодні іноземці прибули в Україну без малечі.

Також, у 115 випадках припинено переміщення контрабандних товарів на загальну суму майже 100 мільйонів гривень. Прикордонники виявили 17 одиниць зброї, та понад 240 боєприпасів.

Також затримувались особи з категорії незаконних мігрантів. Зокрема у вантажних транспортних засобах виявлено 5 громадян Сирії та одного громадянина Афганістану, які намагалися перетнути кордон без проходження процедур прикордонного контролю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси