Почуття холонуть на кордоні. Львів’янин уклав фіктивний шлюб та взяв прізвище нареченої заради виїзду за кордон

НАЗАД
15 серпня 2024 14:06

На Львівщині у пункті пропуску «Грушів» прикордонники 7 прикордонного Карпатського загону викрили псевдоподружжя.

31-річний львів’янин 1 червня цього року уклав шлюб з 33-річною жінкою, теж зі Львівщини, яка мала інвалідність. Такий союз може слугувати чоловіку підставою для виїзду за кордон, тож сімейна пара з цим вирішила не зволікати та виїхати в Польщу.

Проте, під час контролю прикордонники звернули увагу на те, що чоловік був з ознаками вживання алкоголю. Голова сім’ї, мабуть для хоробрості, вирішив злегка хильнути. Чи то стан під мухою вплинув, чи то чоловік просто розгубився, однак в ході спілкування з правоохоронцями він не знав скільки років власній дружині, ба більше, навіть не згадав як її по батькові.

Пізніше чоловік усе-таки зізнався, що шлюб був укладений за розрахунком. Розрахунок був обопільним – він виїжджає за кордон, вона – отримує гроші. Аби в подальшому у нареченої було менше проблем з документами, львів’янин навіть погодився узяти її прізвище та виготовив новий закордонний паспорт. За свої послуги наречена після перетину чоловіком кордону мала отримати 2 500 доларів США.

Як результат, про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», оперативні співробітники Львівського прикордонного загону направили повідомлення.

Для встановлення усіх деталей правопорушення сімейна пара попрямувала зі співробітникам Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси