Підкуп посадових осіб – кримінальна відповідальність

НАЗАД
22 квiтня 2018 12:37

Чергові спроби втягнути в протиправну діяльність співробітників Держприкордонслужби зафіксовано у пунктах пропуску на державному кордоні.

Чергові спроби втягнути в протиправну діяльність співробітників Держприкордонслужби зафіксовано у пунктах пропуску на державному кордоні.

Сьогодні вночі в пункті пропуску «Градениці» наш співвітчизник запропонував прикордонникам Білгород-Дністровського загону неправомірної грошової винагороди  у розмірі 50 доларів США за пропуск його через кордон по паспортному документу, у якого закінчився термін дії.

 Крім того, учора в пунктах пропуску «Угринів», «Краківець» та «Старокозаче» охоронці кордону зафіксували три випадки пропонування хабарів на загальну суму 150 євро та 10 доларів США. Таким чином громадяни Німеччини, України та Туреччини мали намір вирішити питання пропуску авто, що був знятий з обліку, та не притягнення до адміністративної відповідальності за подвійне громадянство і за порушення правил перебування в Україні.  

Стосовно всіх правопорушників до Національної поліції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Державна прикордонна служба ще раз звертається до громадян  не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення правоохоронцями.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси