Петро Порошенко привітав та вручив дипломи офіцерам-прикордонникам

НАЗАД
27 квiтня 2018 11:21

Під час урочистостей Президент України та Голова Держприкордонслужби вручили дипломи тим випускникам, які закінчили Національну академію Державної прикордонної служби України з відзнакою.

Сьогодні у столиці на Софійській площі за участі Президента України Петра Порошенка відбулися урочистості з нагоди 100-річчя із Дня створення Корпусу кордонної охорони УНР (ККО) та чергового 26-го випуску офіцерів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

У заходах також взяли участь заступник Голови Адміністрації Президента Валерій Кондратюк, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Петро Цигикал та прикордонники різних поколінь.

На площі вишукувалися випускники Національної академії Держприкордонслужби України, офіцери Адміністрації відомства та парадний розрахунок і вихованці Сумського військового ліцею.

Серед випускників – 18 офіцерів, які брали активну участь у бойових діях на сході України, ще до вступу до навчального закладу, і двоє з них відзначені державними нагородами, а двоє закінчили навчання з відзнакою.

«Сьогодні тут вишикувана нова когорта офіцерів-прикордонників, які розпочинають свій нелегкий, надзвичайно відповідальний, але дуже почесний шлях служіння Вітчизні», - відмітив  у своїй промові Президент країни. 

Петро Порошенко привітав випускників  з успішним завершенням навчання  та з початком офіцерської служби і зауважив: «Випускники Національної академії Держприкордонслужби ім.Богдана Хмельницького завжди були символом честі й доблесті, вірними військовій присязі  за будь-яких умов готові стати на захист українського кордону та української землі».

«Саме вам надалі розбудовувати  прикордонну службу, примножувати їх здобутки, формувати імідж України, гостинно зустрічаючи й привітно проводжаючи гостей нашої країни, що прийшли до нас з добром, та саме вам давати гідну відсіч тим, хто намагатиметься прийти до нас з недобрими намірами», - зазначив Петро Порошенко.

Під час урочистостей Президент України та Голова Держприкордонслужби вручили дипломи тим випускникам, які закінчили Національну академію Державної прикордонної служби України з відзнакою. Загалом прикордонні лави сьогодні поповнило 190 лейтенантів.

Молоді офіцери будуть направлені на всі ділянки державного кордону України, окрім районів проведення антитерористичної операції.

Крім того, держава також отримала 65 офіцерів, які навчалися на факультеті підготовки керівних кадрів.

Варто зазначити, що за роки свого існування академія підготувала понад 10 тисяч офіцерів, майже половина з них виконували завдання в районі проведення АТО, більше 40 відзначено державними нагородами.

Президент України Петро Порошенко та гості свята також оглянули експозиції зразків форми одягу та техніки Окремого корпусу кордонної охорони УНР 1918 року.

Офіційну частину вручення дипломів молодим офіцерам завершив театралізований виступ «Плац-парад» курсантів академії та проходження урочистим маршем.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси