Петро Цигикал з робочою поїздкою побував у підрозділах Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонської Республіки

НАЗАД
26 липня 2018 09:43

Очільники українського та естонського відомств обговорили кроки співпраці та обмінялися інформацією щодо протидії протиправній діяльності на кордонах, також українська делегація мала змогу побувати у прикордонних підрозділах Естонії.

Голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Петро Цигикал з робочим візитом побував у підрозділах Департаменту поліції і прикордонної охорони Естонської Республіки. В рамках поїздки відбулася зустріч з керівником Департаменту Ельмаром Вахерем.

Очільники українського та естонського відомств обговорили кроки співпраці та обмінялися інформацією щодо протидії протиправній діяльності на кордонах, також українська делегація мала змогу побувати у прикордонних підрозділах Естонії, які забезпечують безпеку на сухопутній та морській ділянках.

У свою чергу Петро Цигикал ознайомив Ельмара Вахера із загальною обстановкою на кордоні України, в тому числі і на морській ділянці, та поінформував про результати безвізового режиму з ЄС. Крім того, він розповів про пасажиропотік громадян через кордон України, зокрема зазначалося, що у першому півріччі цього року зріс потік громадян Естонії в Україну. Загалом прикордонному контролю піддано 10,1 тисяч громадян Естонії, тоді як за аналогічний період у 2017 році – 8 тисяч осіб.

Під час зустрічі естонська Сторона поділилася своїм досвідом проведення управлінських і кадрових реформ, представила можливість ознайомиться з нововведеннями у сфері охорони державного кордону, технічним оснащенням і основними партнерами в галузі оборонної промисловості.

Українська делегація побувала в пункті пропуску «Лухама», що на естонсько-російському кордоні, та у відділі прикордонної служби міста Піуза. Також Петра Цигикала ознайомили з Центром спостереження за надводною обстановкою і презентували корабельно-катерний склад Центру Координації пошуку і спасіння берегової охорони.

В цілому обмін досвідом у сфері морської охорони, організації системи висвітлення надводної обстановки є надзвичайно важливим, адже прикордонники Естонської Республіки мають неабиякий досвід в охороні морської та річкової ділянок, протяжність яких складає 1000 км.

«Особливо цей досвід потрібен зараз, адже з травня цього року ми почали комплексну реформу Морської охорони та створили Регіональне управління морської охорони. І ми сподіваємось¸ що на основі європейського досвіду ця реформа дасть можливість покращити систему управління підрозділів Морської охорони та поліпшити ситуацію на цих ділянках державного кордону», - зауважив Голова Державної прикордонної служби України.

У ході зустрічі Сторони висловили сподівання на подальшу співпрацю та необхідність підписання на найближчі роки відповідного документу між Департаментом поліції та прикордонної охорони Естонської Республіки та Державної прикордонної служби України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси