Петро Цигикал просить українців утриматися від поїздок у Російську Федерацію

НАЗАД
04 грудня 2018 12:07

Зазначимо, що російські прикордонники за останні дні через кордон не пропустили більше 150 громадян України.

Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал радить громадянам України за можливості утриматися від поїздок у Російську Федерацію, оскільки не виключено як вплив на них спеціальних служб, так і безпідставне повернення.

Він відмітив, що російська сторона не пропускає наших співвітчизників без надання жодних пояснень.

«На кордоні з Росією ми фіксували повернення українців без пояснення жодних причин. Це були групи до 40 чоловік, які не змогли проїхати. Їм не надавалися ніякі документи про повернення», - сказав у ході інтерв’ю на телеканалі «UATV» Петро Цигикал.

Керівник прикордонного відомства відмітив, що українські прикордонники у разі повернення громадянина складають відповідний протокол, який видається людині на руки, а російська сторона діє не в правовому полі.

Зазначимо, що російські прикордонники за останні дні через кордон не пропустили більше 150 громадян України.

Також Петро Цигикал зазначив, що Держприкордонслужба працює чітко в рамках діючого законодавства. Зокрема на державному кордоні здійснюються заходи, направлені на посилення заходів безпеки, аби не допустити в Україну осіб, які можуть бути причетні до дестабілізації ситуації чи терористичної діяльності. Крім того, у в’їзді в Україну можуть обмежуватися особи, які не можуть чітко пояснити мети своєї поїздки, незаконно відвідували окуповані території України, по яким є заборона у в’їзді, перевищили строк свого перебування на території нашої держави тощо.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси