(ВІДЕО) Петро Цигикал: «Більше 1000 нелегальних мігрантів прикордонники затримали тільки на «зеленій» ділянці кордону»

НАЗАД
23 грудня 2018 11:37

Про це Голова Держприкордонслужби України розповів на телеканалі UATV у програмі «Лицом к лицу».

Голова прикордонного відомства зауважив, що у порівнянні з минулим роком число затриманих нелегальних мігрантів збільшилося на 20%-30%. Він також додав, що збільшення потоків нелегальної міграції спостерігається через канали легального в’їзду  в Україну - аеропорти, автомобільні пункти пропуску. Інозеці цієї категорії прибувають у нашу країну нібито не маючи намірів прямувати до ЄС,  а згодом прикордонні підрозділи затримують їх на західних ділянках кордону – у Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях.

Загалом найбільше серед затриманих нелегалів на «зеленій» ділянці кордону фігурували громадяни В’єтнаму, Бангладеш, Шрі-Ланки, Туреччини, Пакистану, Марокко, Іраку, Індії та Молдови. Більшість з них поза пунктами пропуску намагались потрапити до країн ЄС у пошуках кращих умов для життя, зокрема через кордон зі Словаччиною – 400 осіб та Польщею – 240 осіб.

Всього з початку року співробітники прикордонного відомства затримали понад 3 тисячі нелегалів.

Більшість з них, а це 1950 осіб, порушили правила перебування в Україні. «Лідерами» у цій категорії є громадяни Молдови, Росії, Болгарії, В’єтнаму, Узбекистану.

Крім того, під час прикордонного контролю в пунктах пропуску співробітники Держприкордонслужби відмовили у в’їзді на територію України понад 4,2 тисячам потенційним нелегальним мігрантам. Переважно це громадяни Молдови, РФ, Іраку, Туреччини, Таджикистану, Нігерії, Лівії, Грузії, Азербайджану та Індії.

Повне інтерв’ю за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=2euus8lHzRA&feature=youtu.be 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси