Ольга Стефанішина: Результатами наших спільних зусиль має стати приведення системи охорони кордону до кращих європейських стандартів

НАЗАД
22 серпня 2020 20:02

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко під час робочої поїздки побували у Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби

Як відмітила Ольга Стефанішина, прикордонники завжди на передовій реформації і трансформації.

«Дуже добре пам’ятаю 2014 рік, коли саме українські прикордонники стояли незмінно на кордоні і не зраджували присязі», – сказала вона.  

Начальник  Південного регіонального управління полковник Сергій Мул  ознайомив високопосадовців з охороною державних рубежів  у цьому регіоні. 

Зокрема, гостям презентовано відділ прикордонної служби «Одеса», де вони ознайомилися з інфраструктурою, особливостями охорони ділянки кордону та роботою самого підрозділу. Також відбувся візит у загін морської охорони та на пост технічного спостереження. У ході спілкування було відзначено, що завдяки міжнародній технічній допомозі на постах технічного спостереження встановлено сучасні радіолокаційні станції спостереження, що значно підвищує рівень ефективності охорони морських рубежів. 

Ольга Стефанішина та Катерина Павліченко поспілкувалися з прикордонниками та ознайомилися з їх умовами служби.

В свою чергу охоронці кордону продемонстрували порядок висвітлення надводної обстановки та розповіли про дії у разі виникнення нестандартних ситуацій.

Було відзначено високу професійність прикордонників, а також необхідність подальшої розбудови і модернізації прикордонних підрозділів, адже забезпечення прикордонників сучасним високотехнологічним обладнанням дасть змогу підвищити ефективність охорони державного кордону.

Підсумовуючи результати візиту, Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко зауважили, що результатами спільних зусиль має стати приведення системи охорони кордону на суші, на його морських і річкових ділянках, в аеропортах до кращих європейських стандартів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси