Олег Слободян: Держприкордонслужба здійснює заходи посиленої охорони кордону у зв’язку з підготовкою та проведенням виборів Президента України

НАЗАД
14 березня 2019 11:30

Про це зазначив помічник Голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян на брифінгу в прес-центрі інформаційного агентства «Укрінформ».

«Впродовж березня, в межах компетенції Державна прикордонна служба здійснює заходи посиленої охорони кордону в зв’язку з підготовкою та проведенням виборів президента України. Мета заходів посилення – не допустити провокацій на державного кордоні, провозу зброї, боєприпасів, вибухівки та інших засобів терору. А також недопущення осіб, які можуть брати участь в дестабілізаційних заходах на території України в період виборів», - зазначив помічник Голови ДПСУ.

Олег Слободян додав, що активна фаза посилення системи охорони кордону розпочнеться вже на наступному тижні. Це відбуватиметься за рахунок маневру силами та засобами будуть посилені прикордонні наряди в пунктах пропуску та поза ними, активізовано використання технічних засобів та службових собак, уточнено взаємодію із іншими правоохоронними органами та ЗС України.

«До реалізації даного плану будуть залучені резерви керівників органів охорони державного кордону та начальників регіональних управлінь, бійці загону оперативного реагування «ДОЗОР» та добровільних громадських формувань. Загалом  несення служби на державному кордоні забезпечуватимуть близько 7 тисяч прикордонників щодоби. На посилення заходів додатково щодоби залучатиметься ще понад 1300 осіб », - сказав він.

Наголошувалося, що підвищена увага буде приділятися в’їзду в Україну міжнародних спостерігачів та акредитованих представників ЗМІ. Пропуск буде здійснюватися, і вже здійснюється, за попередніми списками осіб, які отримали відповідну акредитацію в ЦВК. Також під час проведення прикордонного контролю зазначених категорій осіб прикордонники активно співпрацюватимуть зі СБУ, ЦВК, НП та іншими правоохоронними органами.   

«Як показує аналіз, основним напрямком в’їзду спостерігачів та представників ЗМІ є аеропорти України. Оформлення даних категорій здійснюється в пріоритетному порядку та поза чергою», - наголосив Олег Слободян.

Він зазначив, що наразі за списками ЦВК очікується  біля 700  спостерігачів. Станом на сьогодні в Україну вже прибуло понад 240 спостерігачів. ДПСУ проводить завчасну перевірку цієї категорії осіб
за відомчими базами даних, а копії списків зареєстрованих спостерігачів та організацій, які надала ЦВКа в наявності у кожному пункті пропуску.

«Крім того, підвищена увага приділяється і в’їзду представників іноземних ЗМІ, особлива категорія – проросійські журналісти», - зауважив Олег Слободян.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси