Неподалік кордону зі Словаччиною та Угорщиною затримали чотири групи порушників

НАЗАД
17 лютого 2023 11:43

Впродовж доби прикордонники Чопського загону на Закарпатті затримали дві групи громадян України, які мали намір у незаконний спосіб перетнути державний рубіж.

Четверо з них з намагалися потрапити до Словаччини. Чоловіки спробували обійти прикордонників, які несли службу у районі населеного пункту Паладь Комарівці Ужгородського району. Втім правопорушникам не вдалося сховатися від правоохоронців. Прикордонний наряд спільно з оперативниками загону помітили рух групи людей та затримали їх за пів кілометра від державної межі.

Невідомі мали при собі паспортні документи громадян України. Усі четверо чоловіків виявилися місцевими жителями. Наймолодшому з них було 19, найстаршому – 30.

Інші п'ятеро мали намір поза пунктами пропуску потрапити до Угорщини. Їх затримали на околиці населеного пункту Соловка. Про появу невідомих прикордонникам повідомив місцевий житель. У вказаний ним район одразу вислали групу реагування. 

Правопорушники також виявилися громадянам України - чоловіки віком від 18 до 39 років. У ході опитування вони визнали намір незаконно перетнути українсько-угорський кордон.

Крім того,  впродовж минулої доби прикордонники Мукачівського загону зупинили на державному кордоні дві групи військовозобов'язаних чоловіків, які мали наміри незаконно потрапити до Угорщини.

Трьох мешканців міста Мукачево призовного віку зупинили за 350 метрів від кордону військовослужбовці відділу «Вилок» спільно з офіцером оперативно-розшукового відділу. Ані речей, ані мобільних телефонів чоловіки при собі не мали. Один із чоловіків навіть не мав документів. Мети свого перебування поблизу українсько-угорського кордону закарпатці пояснити не змогли. Для з'ясування усіх обставин правопорушення, затриманих доставили до прикордонного підрозділу.

Ще чотирьох закарпатців затримали сьогодні вранці прикордонники відділу «Лужанка». У ході реалізації інформації, наданої оперативниками загону, за 700 метрів до держрубежу, на околиці села Чома, прикордонний наряд побачив авто, з якого вийшли четверо осіб та попрямували у бік кордону з Угорщиною. Чоловіків затримали. Своїх намірів щодо незаконного перетину кордону вони не приховували. Наразі оперативники загону встановлюють чи причетний водій, який здійснив підвезення закарпатців у прикордоння, до їх переправлення в Угорщину.

На затриманих складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси