Не панікуй! Готуйся! Перемагай!

НАЗАД
19 липня 2022 12:49

25-річний прикордонник Владислав буде представляти Україну на міжнародних змаганнях Warrior Games (Ігри воїнів), які відбудуться цьогоріч в США 19-28 серпня.

Прикордонник один із 33 учасників змагань, які наразі вже почали підготовчі навчально-тренувальні збори у Великій Британії. Warrior Games – це адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Історія Владислава - це історія героя! Однострій хлопець одягнув уже вдруге. Ще 18-річним, разом із побратимами побував у найгарячіших місцях на сході країни. Тоді, в 2014-2015 роках, він був одним з тих, хто переміщував лінію фронту кілометрами вперед.

У 2019 році, під час виконання завдань у складі розвідгрупи, наш герой натрапив на підступну ворожу міну. В той день, йдучи на завдання групою, було знешкоджено багато мін, але одна з них вразила та відібрала ногу у бійця. Далі були шпиталь, реабілітація, протезування, цивільне життя та велика робота над собою.

Про те, що найбільша битва за Україну ще попереду, Владислав знав. Готувався сам та навчав усіх, хто був поруч. Він разом із однодумцями організував у регіоні масштабний вишкіл з цивільної оборони під гаслом «Не панікуй! Готуйся!».

«З початком повномасштабного російського вторгнення я не міг бути осторонь, - каже Владислав. Не думав тільки, що ворог наважиться атакувати з усіх сторін. Проте вже з першими вибухами в регіоні зрозумів, що фронтом став увесь кордон. Не тільки з росією, а й з білоруссю. Рішення про мобілізацію навіть не обмірковував. Я знав, що я вмію, розумів, що потрібен».

«А комусь і плоскостопість завадила воювати! - так, з нотами іронії, показуючи на протез, каже один із товаришів та бойових побратимів Владислава.  - 24 лютого ми зустрілись приблизно о 6-й ранку і з тих пір Влад виконував бойові задачі в оточеному Чернігові. Під час однієї з зачисток він пройшов у повній екіпіровці 7 кілометрів. Шлях був важкий через багнюку під ногами, а темп повільний, бо підлаштовуватись під рух танків».

Напевно, історія кожного учасника нашої збірної – це героїчна історія правдивого життя. Кожен із них доклав неабияких зусиль у нашу спільну справу - справу боротьби Українського народу за Волю і Правду.

Тож, участь наших захисників і захисниць у міжнародних змаганнях сьогодні – це можливість донести правду про героїчний супротив і боротьбу України. Чекаємо Владислава з Перемогою і наближаємо Перемогу разом!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси