Нагороди знайшли героїв

НАЗАД
19 липня 2021 16:34

Екіпаж катера Ізмаїльського загону Морської охорони проєкту «Гриф» BG-103 повернувся зі служби з охорони державного кордону і отримав нагороди.

З березня цього року, перебуваючи на виході по річковій та морській ділянкам, катер пройшов понад 1700 морських миль. Не вперше долучаючись до міжнародних навчань «Sea Breeze-2021», саме 103-ій цього року був задіяний у справжній рятувальній операції.

Саме екіпаж BG-103 виявив та врятував парашутиста, віднесеного в море.

У штормових умовах, під дощем, крізь хвилі і поривчастий вітер пильне око сигнальника виявило парашутиста у кількох милях від острова Зміїний. Вмілі дії командира катера і злагоджена робота всього екіпажу врятували життя  парашутисту.

Наказом Командувача ВМС ЗСУ командира катера і сигнальника нагороджено відзнакою «За сприяння Військово-Морським Силам» і цінним годинником, відповідно, як символом цінності часу реагування у збереженні людського життя.

Офіцерський і старшинський склад загону, який також брав участь у рятувальних заходах, відзначив начальник Регіонального управління Морської охорони.

Вітаємо екіпаж, який став зразком і прикладом для всіх інших екіпажів. Пишаємось мужністю й вправністю наших колег, які скромно про себе кажуть: на нашому місці так вчинив би кожен.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси