На річці Дунай прикордонники затримали румунський катер з рибалками

НАЗАД
02 червня 2020 10:08

Двох громадян Румунії затримали вчора на річці Дунай прикордонники Ізмаїльського загону.

Рух румунського цивільного моторного судна в українському гирлі помітили охоронці кордону, які несли службу на мобільному плавучому посту.

До вказаного місця одразу вирушив прикордонний наряд на катері, який і затримав порушників. Як з’ясувалося згодом, двоє громадян Румунії так захопились риболовлею, що не помітили як зайшли у внутрішні води України – в Кілійське гирло річки Дунай. 

Наразі за порушення державного кордону іноземці притягнені до адміністративної відповідальності. Після рішення суду на них чекатиме процедура реадмісії з подальшою забороною в’їзду на територію України.

Іншого порушника – громадянина України, який незаконно перетнув кордон з Республіки Молдова, затримали військовослужбовці Подільського загону.

А біля кордону з Угорщиною прикордонники відділу «Дяково» Мукачівського загону виявили чоловіка без документів, який намагався подолати загороджувальний паркан. Невідомого правоохоронці одразу затримали. З його слів, він є громадянином України та пояснив, що, начебто, направлявся до коханої, а помітивши прикордонників злякався, почав тікати та заліз на загороджувальний паркан. Тривають заходи по встановленню особи правопорушника та притягнення його до відповідальності за порушення прикордонного режиму та невиконання законних вимог прикордонного наряду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси