На контроль чоловік пред’явив повністю підроблений документ на дитину

НАЗАД
09 серпня 2019 11:48

Незаконному вивезенню неповнолітньої мешканки Кривого Рогу до ЄС завадили прикордонники Чопського загону.

Сьогодні в пункт пропуску «Тиса» на виїзд з України прибув 51-річний українець, який разом з 12-річною дівчиною прямував до Італії.

На контроль, разом із паспортами, чоловік пред’явив заяву від батька про згоду на виїзд дитини за кордон, начебто засвідчену консульством України у Мілані. Згодом під час додаткового вивчення документу, прикордонники встановили, що дозвіл від батька дівчини – повністю підроблений.

За цим фактом охоронці кордону надіслали до поліції повідомлення про виявлення можливого кримінального правопорушення за ст.358 ККУ.

Неповнолітній громадянці України, яку намагались незаконно вивезти за межі України, було винесено рішення про відмову в перетині державного кордону. Після завершення необхідних процесуальних заходів чоловік з дівчиною вибули з пункту пропуску у супроводі співробітників Нацполіції для надання пояснень та проведення подальших слідчих дій.

Варто зауважити, що від початку 2019 року співробітники Держприкордонслужби виявили 35 фактів намагання вивезти з України дітей за фальшивими або недійсними документами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси