На будівництві пункту базування для дивізіону та відділу спеціальних дій Морської охорони побувала Тимчасово повірена у справах США в Україні

НАЗАД
26 червня 2021 09:54

Візит Тимчасово повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін відбувся в рамках робочої поїздки на схід України.

Об’єкт створюється за стандартами Берегових охорон провідних країн світу в рамках реалізації міжнародного проєкту розбудови потенціалу морської прикордонної безпеки.

Метою проєкту є підтримка розвитку інфраструктури та потенціалу Морської охорони Держприкордонслужби під егідою Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS), Бюро Держдепартаменту США у справах міжнародної безпеки і нерозповсюдження Державного департаменту США.

Практична реалізація проекту передбачає будівництво та облаштування в Бердянську і в Маріуполі місць розташування та несення служби підрозділів Морської охорони – дивізіону катерів та відділів спеціальних дій.

Системне нарощування Росією своєї присутності в Азовському морі, регулярні провокації корабельно-катерного складу країни-агресорки щодо цивільних суден, так і щодо корабельно-катерного складу Морської охорони та ВМС ЗСУ продовжуються.

"Скажу відверто: обмежуючи морську діяльність в українських водах, Росія знову намагається підірвати суверенітет і територіальну цілісность України, в даному випадку на морі. Так само відверто скажу і про нашу відповідь: Сполучені Штати непохитно стоять на стороні України, у підтримці ваших зусиль протидіяти агресії Росії", - відзначила Крістіна Квін.

"Саме тому ми облаштовуємо військові містечка нового зразка за сучасними стандартами. Це забезпечить компактне і доцільне розташування підрозділу та зручний пункт базування корабельно-катерного складу, завдяки чому стане можливим максимально оперативний вихід чергового підрозділу в море для виконання службових завдань", - зауважив Начальник Регіонального управління Морської охорони контр-адмірал Олег Костур.

Загальна кошторисна вартість проєкту 4 млн. доларів США. До 31 липня цього року роботи мають бути завершені.

Цей проєкт дозволить Держприкордонслужбі збільшити можливості реагування на зміни обстановки на морі, активізувати модернізацію системи технічної підтримки Морської охорони, а також в цілому посилити потенціал України в охороні державного кордону на морі та суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні.

Почесна гостя мала добру нагоду розпочати пам'ятну книгу відвідування підрозділу і залишила добрі побажання і віру у перспективу розвитку Морської охорони і її підрозділів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси