На базі Навчального центру морської охорони протягом десяти днів проходили тренінги штурмових груп

НАЗАД
22 червня 2019 09:17

Кращі фахівці своєї справи з Берегової охорони США під егідою Програми EXBS Посольства та Держдепартаменту США ділилися досвідом та практичними вміннями з бійцями відділів спеціальних дій на воді «Дозор-М».

Кращі фахівці своєї справи з Берегової охорони США під егідою Програми EXBS Посольства та Держдепартаменту США ділилися досвідом та практичними вміннями з бійцями відділів спеціальних дій на воді «Дозор-М» Одеського та Маріупольського загонів морської охорони.

Поглиблений тренінг складався із навчання та практикумів зі штурмових дій при висадці на судно-порушник: стрілецькі тренування, особливості техніки виконання фізичних прийомів, тактична медицина, дії в команді, прийоми блокування стратегічних об’єктів на судні та багато інших вправ.

Учора, по завершенні навчання, 20 спецназівців склали своєрідний практичний іспит. В умовах, максимально наближених до реальних, на тренажерному судні Українського Дунайського пароплавства «Новий Донбас» вони продемонстрували, як і чому навчилися. Штурмували борт судна з гумового човна, висаджуючись за допомогою спеціальної штурмової драбини, блокували машинне відділення та капітанський місток, обстежували судно на предмет виявлення злочинних елементів.

 «Отримані навички та щільний графік ефективних тренувань протягом всіх 10 діб залишили відчутний слід як у розумі, так і у тілі», - поділився своїми враженнями один з бійців відділу «Дозор-М».

Після іспиту в Навчальному центрі морської охорони відбулась символічна церемонія закриття тренінгів, де бійці відділів спеціальних дій на воді отримали сертифікати та обмінялися сувенірами із американськими колегами.

Начальник Регіонального управління морської охорони контр-адмірал Олег Костур зауважив, що цей захід дасть старт оптимізації і реформуванню морського прикордонного спецназу, а програма із подібними навчальними курсами у майбутньому дозволить постійно вдосконалювати і підвищувати фаховий рівень бійців.

Керівник Програми EXBS Джеймс Джонс відмітив, що із задоволенням спостерігає за зростанням рівня підготовки морських прикордонників та загальним прагненням України бути міцною морською державою, здатною захищати свої кордони на морі.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси