На Закарпатті прикордонники затримали двох «туристів», які збиралися підкорювати Говерлу

НАЗАД
26 грудня 2023 12:48

Учора на Закарпатті прикордонники відділу «Ділове» Мукачівського загону затримали двох чоловіків, які стверджували, що збираються підкорювати Говерлу.

Один із затриманих є 34-річним жителем Харкова, інший – 19-річним жителем Києва. Метою приїзду на Закарпаття чоловіки назвали гірський туризм, при цьому житель Києва не мав із собою ані відповідного спорядження, ані теплого одягу. Що стосується харків’янина – чоловік добре підготувався до тривалого перебування на свіжому повітрі.

У ході опитування прикордонники з’ясували, що справжньою метою прибуття чоловіків на Закарпаття є не бажання помилуватися гірськими краєвидами, а спроба незаконного перетину кордону з Румунією.

Для складання протоколів про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», затриманих доставили до прикордонного підрозділу.

Загалом впродовж доби незаконно перетнути державну межу з Румунією намагались шестеро осіб – троє закарпатців, киянин, харків’янин та донеччанин. На заваді їм стали наряди від відділень інспекторів прикордонної служби «Великий Бичків», «Богдан» та «Солотвино».

Ще двох «туристів» з Дніпра та Одеси затримали на кордоні з Угорщиною прикордонники відділу «Лужанка».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси