На Волині та Закарпатті виявлено автівки та мотоцикл з невідповідними ідентифікаційними номерами

НАЗАД
11 червня 2019 10:53

Прикордонники Луцького і Чопського загонів виявили автомобілі та мотоцикл з невідповідністю ідентифікаційних номерів із записами в документах.

Громадянин Білорусі прямував в Україну через пункт пропуску «Ягодин» на автомобілі «Audi» білоруської реєстрації. Під час проведення ідентифікації автомобіля 1992 року випуску, прикордонники звернули увагу на те, що в документах зазначений зовсім інший колір автомобіля. Згодом, в ході поглибленого огляду легковика, правоохоронці виявили замінену планку з VIN-кодом, під якою знаходився інший номер. При перевірці по наявним базам даних охоронці кордону встановили, що цей транспортний засіб перетинає український кордон вперше. Наразі в діях 30-річного іноземця вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 290 ККУ «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу». По даному факту повідомлені співробітники Національної поліції, а автомобіль та реєстраційні документи вилучені для проведення експертизи.

Прикордонники Чопського загону в пункті пропуску «Ужгород» при перевірці мотоцикла «BMW» польської реєстрації 2012 року випуску виявили невідповідність номера кузова з даними, зазначеними в реєстраційних документах. Водія – громадянина Польщі, який прямував в Україну, притягнули до відповідальності за ст. 121-1 КУпАП «Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах».

А в пункті пропуску «Чоп» прикордонний наряд при перевірці «Mercedes» української реєстрації 2013 року випуску, що прямував на виїзд з України, теж виявив неспівпадіння ідентифікаційних номерів із записами в реєстраційних документах. Водій – громадянин України також притягнений до адміністративної відповідальності за ст. 121-1 КУпАП.

Зауважимо, що з початку 2019 року прикордонники виявили 135 транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідали записам у реєстраційних документах. Водії таких транспортних засобів були притягнені до адміністративної відповідальності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси