На Одещині засудили іноземця за підкуп прикордонника та організацію незаконного переправлення осіб через кордон

НАЗАД
11 квiтня 2023 10:49

Фігуранту справи винесено покарання – штраф у розмірі 255 000 гривень з конфіскацією 2000 доларів США на користь держави.

Громадянина Індії визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області фігуранту винесено покарання – штраф у розмірі 255 000 гривень з конфіскацією 2000 доларів США на користь держави.

Нагадаємо, що в грудні 2022 року спільною міжвідомчою групою  було виявлено та затримано громадянина Індії, який планував перемістити через кордон чотирьох своїх співвітчизників.

Втілюючи свої протиправні наміри, зловмисник завчасно знайшов вихід на прикордонника Білгород-Дністровського загону та запропонував останньому грошову винагороду в сумі 2 тисячі доларів США.

На такий «легкий заробіток» охоронець кордону не погодився та доповів про даний факт відповідним правоохоронним органам, що дозволило викрити організатора злочинної схеми.

Також іноземець, не втрачаючи надії на свій заробіток, вдався до підробки документів, зробивши своїм «клієнтам» запрошення на навчання в одному з університетів м.Полтави та переконав останніх, що вирішить всі «питання», які виникнуть.

Врешті, під час передачі коштів хабародавець-іноземець був затриманий правоохоронцями, а  його співвітчизникам відмовлено у перетинанні кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси