На Одещині правоохоронці ліквідували мережу зі збуту канабісу на 3,5 мільйона гривень

НАЗАД
28 липня 2023 15:59

Оперативники Одеського прикордонного загону спільно з іншими правоохоронцями припинили функціонування наркоугруповання, учасники якого спеціалізувалися на виготовленні та збуті в межах Одеської області наркотичних речовин вартістю у мільйони гривень.

Організаторами масштабної наркомережі були троє наших співвітчизників, один громадянин Туркменістану та один громадянин Молдови. Також до складу угруповання входила одна жінка. Підпільні нарколабораторії з подрібнення, фасування та зберігання канабісу вони облаштували в особистих гаражах та житлових приміщеннях. Зловмисники приймали замовлення через месенджери, після чого зустрічались з «клієнтами» та передавали з рук в руки товар, отримуючи за це кошти. За даними слідства, ділки в подальшому планували розширити мережу збуту виготовленої продукції й за межами України.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання та роботи наркоділків. За результатами проведених заходів, у фігурантів злочинної схеми  було виявлено та вилучено 10,5 кг канабісу, 2 кг пресованої наркотичної речовини рослинного походження у брикетах, зброю, грошові кошти у розмірі 186600 грн., близько 2 тисяч доларів США, а також чимало інших доказів, які слугуватимуть у суді підтвердженням їх злочинної діяльності.

Орієнтовна вартість вилучених наркотичних речовин  може сягати 3,5 мільйона гривень.

Фігурантів справи затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час збуту кількох доз «товару» в рамках оперативних закупок, які здійснювали прикордонники спільно з іншими правоохоронцями.  Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України. За торгівлю наркотиками їм загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Викрили протиправну діяльність прикордонники Одеського загону спільно з слідчими Національної поліції та СБУ за  процесуального керівництва Малиновської прокуратури.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси