На Львівщині прикордонники викрили священнослужителя, який організував схему з незаконного переправлення осіб

НАЗАД
08 серпня 2023 12:15

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно із правоохоронцями викрили священнослужителя, який сприяв співвітчизникам у незаконному перетинанні кордону під виглядом служителів християнської церкви.

Правоохоронці встановили, що 31-річний житель міста Кривий Ріг, який тимчасово перебував на Львівщині, забезпечував своїх «клієнтів» документами для перетину кордону під час дії правового режиму воєнного стану. У фіктивних документах зазначалось, що громадянин нібито є дияконом релігійної громади та виїжджає за кордон з метою співробітництва з релігійними благодійними організаціями для отримання гуманітарної допомоги.

Під час спроби чергового незаконного трансферу чоловіків затримано в одному із пунктів пропуску на Львівщині.

Слідчі поліції повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усіх причетних до організації незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали прикордонники оперативно-розшукового підрозділу Львівського загону спільно зі співробітниками Управління міграційної поліції у Львівській області, слідчими відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси