На Львівщині прикордонники не допустили вивезення з України двох неповнолітніх

НАЗАД
07 вересня 2018 09:56

На кордоні Польщею прикордонники не пропустили 27-річну мешканку Чернівецької області, яка намагалася незаконно вивезти малечу за кордон.

Так, учора в пункті пропуску «Краківець» під час перевірки документів громадянки України, яка їхала зі своїми немовлям та 3-річною дитиною, прикордонники Мостиського загону виявили підроблене доручення на їх вивезення за кордон. З’ясувалось, що на момент видачі згоди, батько дітей перебував за межами України і фізично не міг підписати документ.

Жінці з двома дітьми було відмовлено в пропуску. До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального порушення за статтею 358 КК України. 

Нагадаємо, що 28 серпня 2018 року,  набрав чинності Закон України № 2475-VIII «Про внесення змін до деяких актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту дитини на належне утримання» та постанова № 619 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України».

Такі внесення змін до законодавства у цій сфері, зроблені перш за все для захисту прав дітей, а також, аби врахувати інтереси обох з батьків удосконалено норму законопроекту щодо виїзду за кордон дитини.  

З деталями можна ознайомитися  на нашому сайті: https://dpsu.gov.ua/ua/news/V-Ukraini-udoskonaleno-poryadok-vivezennya-ditey-za-kordon/

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси