Морські прикордонники взяли участь в акції «Книги героям»

НАЗАД
18 квiтня 2023 09:27

Прикордонники Одеського загону Морської охорони зібрали та передали побратимам, які нині перебувають на лікуванні у одному з відомчих медичних закладів, добірку книг, серед яких українські класичні твори, художня публіцистика та сучасні видання.

До благодійної справи радо долучилися й працівники Одеської дитячої бібліотеки № 23, з якими у морських прикордонників вже давно склалися дружні, теплі стосунки. Вони також передали серію книжок та обереги, які власноруч зробили для захисників юні відвідувачі бібліотеки.

Особливо розчулило бійців, що колеги та пересічні громадяни, які передали книжки, написали в них майбутнім читачам й свої побажання, слова підтримки і шани.

Подарована література, обереги та смаколики допоможуть нашим воїнам якнайшвидше одужати: відновитися фізично й емоційно.

Спілкуючись з побратимами, заступник командира Одеського загону Морської охорони капітан 2 рангу Андрій Тур зазначив: «У наш час, з розвитком різних гаджетів, ми часто використовуємо їх у пошуку інформації, але іноді все ж таки хочеться взяти до рук та почитати саме книгу. Я також скористався нагодою та буквально протягом ночі прочитав одну з них – «Бандерівські оповідки». Завдяки колоритному твору ще більше збагатив свої знання про історичну постать – Степана Андрійовича Бандеру. Думаю, ті з вас, хто будуть читати цю книгу, також отримають чимало емоцій. Ми з натхненням долучилися до цього проєкту і впевнені, що кожен з вас знайде у цій добірці щось цікаве та пізнавальне для себе.

Шкільна бібліотека у моєму рідному місті, в якій я 11 років брав та читав книги, на жаль, днями була знищена. Коли побачив на світлинах вщент розбомблену школу й те, що від бібліотеки залишилася лише одна стіна, а навкруги розкидані згорілі книжки, серце кров’ю обливалося. Дуже важко було на це дивитися… Але покидьки, які вдерлися у нашу країну, обов’язково будуть покарані за всі злочини, які вони скоюють на нашій рідній землі».

Побратими подякували прикордонникам за смаколики та обереги, й особливо за книги, адже занурення в літературу сприятиме покращенню їхнього дозвілля та прискорить процес одужання і реабілітації.

Українці – це сильна та непереможна нація, яка має своїх героїв, письменників та поетів. Націю, яка читає, навіть у важкі часи війни, не здолати!

Бажаємо швидкого одужання побратимам та разом крокуємо до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси