Ми – команда. Злагодженість – запорука нашої Перемоги

НАЗАД
18 березня 2023 14:37

У Навчальному центрі Морської охорони ДПСУ завершилися курси підвищення кваліфікації.

У Навчальному центрі Морської охорони ДПСУ завершилися чергові курси підвищення кваліфікації за програмами: «Підготовка командирів малих катерів Морської охорони» та «Підготовка фахівців з експлуатації та обслуговування генераторів на двигунах внутрішнього згорання».

Курс підготовки малокатеристів налічує 60 навчальних годин. Викладач відділення спеціального озброєння та керування кораблем Анатолій Ніколаєнко ознайомив моряків-прикордонників з міжнародними правилами попередження зіткнення суден на морі. Він навчив як правильно здійснювати підхід до обладнаного та необладнаного берега і відхід від нього.

Успішним результатом підготовки фахівців з експлуатації та обслуговування генераторів на двигунах внутрішнього згорання став майстер-клас старшого викладача відділення електромеханічного обладнання Бориса Матреницького.

«Витративши на ремонт три чверті години, ти знайдеш спосіб зробити це за п’ять хвилин», - залізне правило, якому викладач навчає всіх своїх учнів.

Моряки-прикордонники опанували як теорію, так і практику роботи з генераторами на двигунах внутрішнього згорання. Натренувалися вміло їх обслуговувати та правильно експлуатувати під час виконання службових завдань.

Борис Олександрович зробив акцент на найважливіших моментах, які допоможуть виконувати прості операції і продовжать строк експлуатації генераторної установки.

Слухачі відмінно впорались із вивченням безпечного й кваліфікованого обслуговування, а також експлуатації дизель-генераторів. Старший викладач наголосив на залежності моторесурсу двигуна генератора від чистоти повітря, якості масла і палива, що подається. Такі нюанси часом випускаються з виду в процесі експлуатації, але потім суттєво впливають на виконання задач.

По закінченню підготовки моряки-прикордонники отримали свідоцтва встановленого зразка та напутні слова начальника центру Іллі Куценка.

«Ви для себе обрали цікавий і відповідальний шлях. Досконала навченість та відмінні навички є запорукою чітких та злагоджених дій у будь-якій ситуації під час виконання бойових завдань. Ціна нашої боротьби чимала, але ми не зазіхаємо на чуже, ми боремось за нашу землю, море і небо, за нашу незалежність та свободу, мир для майбутніх поколінь», сказав Ілля Куценко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси