Лицарі добра на залізних конях

НАЗАД
14 вересня 2022 10:34

Прикордонники об'єднують міжнародну байкерську спільноту на підтримку України.

Міжнародний байкерський клуб з 45-річною історією «Blue Knights» відкрився в Хмельницькому у 2019 році. Особливість клубу полягає в тому, що він об'єднує не просто байкерів, а представників правоохоронних органів з усього світу.

Серед викладачів Національної академії Держприкордонслужби України також є ті, для кого цей клуб став місцем для відпочинку та спілкування з однодумцями. Повномасштабне збройне вторгнення росії внесло корективи в діяльність клубу: часу для хобі та розваг у правоохоронців не залишилося, тому українські байкери знайшли спосіб перетворити свою енергію, єдність та міжнародні зв'язки на допомогу українцям. Досвід благочинної діяльності учасники клубу вже мали: ще з початку епідемії COVID-19 байкери допомагали багатодітним родинам продуктами й ліками, тож зараз вирішили організувати все в більших масштабах.

На базі клубу офіцери-прикордонники Василь Корольов та Володимир Волошин створили благодійну організацію «Лицарі добра». Напрямком діяльності обрали допомогу вимушеним переселенцям, а також підтримку поранених побратимів, сприяння їх фізичній та психологічній реабілітації. «Сталось так, що люди збирають більше на озброєння, екіпірування, а реабілітація військових, повернення їх до звичайного життя, залишаються якось поза увагою. Хоча лікування та реабілітація – це такі ж складові перемоги як і ведення бойових дій», – зазначає Володимир Волошин.

Організація має сторінки в соціальних мережах, кошти отримує від українських учасників байкер-клубу «Blue Knights», просто небайдужих громадян, а також від друзів-байкерів з інших країн. Оскільки зародився байкерський клуб в США, то значна частина допомоги надходить саме звідти, не менш активно залучені колеги з Німеччини, Нідерландів та Польщі. Цікаво, що часто ті, хто ще нещодавно сам звертався за допомогою, після вирішення своїх проблем, також приносять кошти в благодійну організацію, щоб передати їх тим хто потребує.

Звичайно, волонтерство – це не тільки збір грошей, також потрібен час на логістику, сортування та видачу речей. Люди звертаються із запитом на харчові продукти, дитячі речі, канцелярські товари. З настанням осені побільшало запитів на теплий одяг, ковдри. Всього в команді байкерів-волонтерів наразі 18 осіб – всі представники різних силових структур. Оскільки основний час віддають службі, волонтерити доводиться іноді навіть ночами, коли потрібно зустріти машини з допомогою чи розвантажити речі.

Люди часто дивуються, коли бачать волонтерів в уніформі, адже зазвичай звикли, що цим займаються цивільні, але ж саме спільні зусилля, згуртованість усіх українців дають нам надію на Перемогу. «За пів року війни стало зрозуміло наскільки ми, українці, сильна нація. Якщо ворог стукає нам у браму, ми зробимо все, віддамо останнє, але переможемо!» – каже Василь Корольов.

Мрія у Лицарів добра така ж сама як і в мільйонів українців - Перемога, а ще, після Перемоги, хочуть поїхати до своїх закордонних друзів-байкерів, познайомитися нарешті особисто та подякувати за підтримку нашої країни!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси