Культурні цінності, марихуану та кокаїн везли в Україну громадяни Молдови та Литви

НАЗАД
19 серпня 2018 12:49

Співробітники Держприкордонслужби попередили спроби переміщення предметів старовини та наркотичних речовин на кордоні з Молдовою та в Одеському аеропорту.

Учора, під час заходів прикордонного контролю, в пункті пропуску «Кучурган-авто» на особисті речі громадянина Молдови спрацював службовий собака. У ході спільного з працівниками фіскальної служби огляду легковика французької реєстрації, прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили 6 старовинних монет 1866, 1862, 1853, 1854 та 1856 років випуску. Згодом військовослужбовці виявили і те, що "винюхав" службовий пес – чотири пакунки, попередньо, з марихуаною та екстазі.

Наразі наркотичні речовини та предмети, які ймовірно становлять культурну цінність, вилучено співробітниками ДФС для проведення експертизи та подальшого прийняття правового рішення.

Інший випадок переміщення через державний кордон наркотичних речовин припинили співробітники Держприкордонслужби в Одеському аеропорту. Реалізуючи надану інформацію, під час оформлення пасажирів із Вільнюсу, прикордонники Одеського загону спільно з працівниками ДФС виявили двох громадянок Литви 1985 та 1991 року народження. Серед особистих речей «мандрівниць» правоохоронці виявили 3 пакетики з кокаїном та пігулки «амфетаміну».

Наркотики передано співробітниками ДФС. До УСБ України в Одеській області направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого за ст. 305 КК України «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси