Ізмаїл навколішках зустрів загиблого ветерана-прикордонника

НАЗАД
13 грудня 2022 17:05

Герой-прикордонник дістав поранення від ворожої міни та помер у день свого 60-річчя.

Попрощатись з майором Сергієм Гоменюком прийшли прикордонники Ізмаїльського загону, ветерани, побратими, рідні, знайомі, а також жителі місцевої громади. Після відспівування його поховали на Алеї Слави разом з іншими героями російсько-української війни.

Майор Сергій Гоменюк віддав 27 років службі в Ізмаїльському прикордонному загоні. Як зазначають його побратими, він був прекрасною, доброзичливою людиною, а ще офіцером честі, для якого «Держава» та «Український народ» були не просто слова.  

24 лютого 2022 року, з моменту повномасштабного наступу російської федерації на Україну, він не став відсиджуватись вдома, а добровільно долучився до підрозділу для виїзду в зону активних бойових дій, та ще й одразу погодився його очолити.

Дев’ять місяців бойовий командир, майор Гоменюк на чолі свого підрозділу, проходив військову службу у лавах Збройних Сил України, спочатку на території Одещини, а згодом потрапив у найгарячіші точки Херсонської області. 

7 грудня майор Сергій Гоменюк разом з трьома побратимами вибув на бойове завдання, проте, на жаль, автомобіль, в якому вони пересувались, наїхав на так званий мінний шлагбаум, де здетонували дві протитанкові міни. Двоє з пасажирів, які сиділи на задньому сидінні, суттєво не постраждали й змогли швидко надати домедичну допомогу своїм побратимам.

Проте 9 грудня, у свій 60-річний ювілейний День народження, майор Сергій Гоменюк від тяжкого поранення помер у лікарні.  

Керівництво Державної прикордонної служби України висловлює щирі співчуття рідним і близьким Героя.  

Вічна шана Герою – захиснику України, який був зразковим та люблячим батьком для двох синів, чоловіком та патріотом своєї рідної землі.

Фото та відео зі сторінок Тетяна Денченкова та Ізмаїльського прикордонного загону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси