Інженерне облаштування північного кордону посилюємо, відповідно до існуючих загроз

НАЗАД
23 лютого 2023 16:42

Інженерне облаштування державного кордону на півночі України здійснюється не лише для ефективного контролю за ділянкою, а й для її оборони.

Тут заходи з інженерного забезпечення стають одними з ключових на випадок, якщо росія вирішить використати як плацдарм для наступу територію союзної їй держави.

Прикордонники разом з іншими складовими Сил оборони України працюють і вдень, і вночі, створюючи ешелоновану систему фортифікації в прикордонні. Під час цих робіт застосовують усі засоби механізації, інженерну техніку, устаткування, приладдя та інструмент. Улаштовуються та оснащуються фортифікаційні споруди для спостереження за противником і ведення вогню, інженерні укриття для особового складу, техніки та боєприпасів, вибухові й невибухові інженерні загородження на ймовірних напрямах ворожого наступу й тактично вигідних ділянках, маскувальні елементи бойових порядків й районів розташування, позначаються шляхи руху власних підрозділів. Розбудовується комплексна система відеоспостереження, в тому числі за допомогою тепловізійних камер, яка надає можливість 24/7 відстежувати обстановку в прикордонні, зокрема у повітрі.

До проведення робіт та забезпечення активно долучаються й місцеві громади. Адже ми усі разом захищаємо свій дім, свою землю. І нехай то буде втома і зірвані руки, нехай мерзла земля і мінусова температура, нехай недоспані ночі і постійні тривоги, але мотивація перекреслює усі негаразди. Система інженерного облаштування північного рубежу оборони країни будується  й буде вдосконалюватися.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси